Kalorier i Tomat

TomatKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt150.90.23.6
i 10 gram produkt1.50.100.4
i 25 gram produkt3.80.20.10.9
i 50 gram produkt7.50.50.11.8
i 250 gram produkt37.52.30.59
i 1 kilo produkt1509236
Tomat er en frukt som tilhører nattskjermfamilien. Den er kjent for sin distinkte røde farge og saftighet som gjør den til et populært tilbehør til en rekke matretter verden over.

I tillegg til sin smakfulle egenskaper, er tomaten også kjent for sine helsefordeler. Den er rik på et stoff kalt lycopen, som har vært knyttet til en rekke helsefordeler, inkludert redusert risiko for hjertesykdommer og enkelte kreftformer.

En stor tomat inneholder omtrent 15 kalorier og inneholder en moderat mengde protein og karbohydrater, og svært lite fett. Den er også rik på vitamin C og andre viktige næringsstoffer, noe som gjør den til et sunt tillegg til ethvert kosthold.

Uansett om du spiser den alene som en sunn snack eller bruker den som ingrediens i en rekke matretter, er tomaten en næringsrik og smakfull frukt som kan berike et hvert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået